ilionx is een Trusted Partner in Digital Business met meer dan 350 medewerkers verspreid over vier vestigingen in Nederland (Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Groningen). Wij leveren toegevoegde waarde aan organisaties door vraagstukken rondom business transformatie succesvol aan te pakken, met moderne informatietechnologie als aanjager. Om dit te bereiken hebben we niet alleen Xperts in huis die voortdurend op de hoogte blijven van de laatste technologische innovaties, maar geven we klanten ook advies vanuit bedrijfskundig en organisatorisch perspectief. De business units binnen ilionx zijn gespecialiseerd in onder meer Information Management en Business Intelligence, management consulting, software development (Microsoft en Java), Microsoft dynamics 365, interactive marketing.

Workshop Data visualisatie en exploratie met Power BI

In deze workshop gaan de deelnemers zelf aan de gang met data analytics in Power BI. Er worden datasets ingelezen waarna er verschillende visualisaties gemaakt worden op deze data. Op deze manier leren de deelnemers de data te analyseren en conclusies te trekken op basis van deze data. Qua visualisaties komen verschillende manieren aan bod zoals de meest uiteenlopende grafieken, maar ook geografische mogelijkheden en het gebruik van eigen plattegronden of schema’s. Naast statische datasets zal ook getoond worden hoe dashboards met live sensor data eruit zien.

Als voorbereiding dienen deelnemers een (Windows) laptop mee te nemen waar de meest actuele versie van Microsoft Power BI Desktop (gratis) op geïnstalleerd is.